fbpx

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας

Home

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας

Εάν η Ιατρική, η Οδοντιατρική ή η Φαρμακευτική είναι το πάθος σας και η επιθυμία σας να προωθήσετε την υγεία και να επεκτείνετε τη βιοϊατρική γνώση, τότε το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας μπορεί να είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Είναι ένα από τα παλαιότερα, μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά και επιστημονικά κέντρα στη Βουλγαρία και στη Βαλκανική Χερσόνησο. Η Ιατρική Σχολή ιδρύθηκε με το διάταγμα της Αυτού Μεγαλειότητας Βασιλιά Φερδινάνδη το 1917 και από την ίδρυσή της έχουν αποφοιτήσει πάνω από 60 000 ειδικοί σε ένα από τα καλύτερα ιατρικά πανεπιστήμια της Βουλγαρίας.

Το ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας παρέχει μια ολοκληρωμένη πνευματική κατάρτιση με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα και την επικοινωνία με τους ασθενείς. Το Πανεπιστήμιο έχει φέρει επανάσταση στην εκπαίδευση των ιατρών, στην ιατρική και στην ιατρική έρευνα σε διεθνές επίπεδο. Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας διαθέτει τέσσερις σχολές, τρία κολέγια και 14 πανεπιστημιακά νοσοκομεία, τα οποία αποτελούν μια εξαιρετική πηγή για την επαγγελματική σας ιατρική ανάπτυξη. Τα προγράμματα σπουδών στα αγγλικά που είναι διαθέσιμα στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας περιλαμβάνουν Ιατρική, Οδοντιατρική και Φαρμακευτική.

Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας – Πιστοποιήσεις

Το ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων και προσφέρει προγράμματα Erasmus plus για φοιτητές. Με αυτόν τον τρόπο, οι φοιτητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας μπορούν να ταξιδεύουν και να σπουδάσουν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Εάν σπουδάσετε στο πανεπιστήμιο της Σόφιας, μπορείτε να σπουδάσετε στο εξωτερικό με το πρόγραμμα Erasmus + στην Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Λετονία, Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τουρκία, Ολλανδία, Ισπανία, Κροατία , Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λιθουανία.

Η θεσμική διαπίστευση χορηγήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Αξιολόγησης και διαπίστευσης. Τέλος, καθώς η Βουλγαρία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Πτυχίο του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σόφιας ισχύει σε όλες τις χώρες.

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας 1

Γιατί να σπουδάσετε στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας;

Τα δίδακτρα για την Ιατρική, την Οδοντιατρική και τη Φαρμακευτική στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλα ιατρικά πανεπιστήμια στην Ευρώπη. Τα έξοδα διαβίωσης στη Βουλγαρία είναι επίσης προσιτά, ώστε οι φοιτητές να μην αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Επιπλέον, είναι δυνατό να εργαστείτε με μερική απασχόληση κατά τη διάρκεια των σπουδών σας στη Σόφια. Τέλος, το ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι ένα από τα καλύτερα ιατρικά πανεπιστήμια στην Ευρώπη.

Το πλεονέκτημα του ιατρικού πανεπιστημίου της Σόφιας σε σύγκριση με άλλα ιατρικά πανεπιστήμια στη Βουλγαρία είναι ότι βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας – Σόφια. Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλές απευθείας πτήσεις από κάθε γωνιά του κόσμου. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές ακόμα αθλητικές εγκαταστάσεις, διεθνείς εκδηλώσεις καθώς και το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να μιλούν αγγλικά.

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας 2

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για πρόγραμμα σπουδών στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας;

Κάθε άτομο που επιθυμεί να σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική ή Φαρμακευτική στα Αγγλικά στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας πρέπει να υποβάλει στο Πανεπιστήμιο ένα σύνολο εγγράφων αίτησης. Σε αυτά περιλαμβάνονται: το έντυπο αίτησης, το αντίγραφο του διπλώματος για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το αντίγραφο των απολυτηρίων, το πιστοποιητικό που εκδίδεται από το λύκειο / αρμόδιο ίδρυμα του αιτούντος, ιατρικό πιστοποιητικό, αντίγραφο διαβατηρίου / ταυτότητας και φωτογραφίες διαβατηρίου. Το απολυτήριο, το ακαδημαϊκό αντίγραφο και το ιατρικό πιστοποιητικό πρέπει να μεταφραστούν στα βουλγαρικά και να νομιμοποιοιθούν.

Το ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας έχει ορισμένες προϋποθέσεις εγγραφής. Οι ξένοι φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν ιατρική, οδοντιατρική ή φαρμακευτική στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας μπορούν να γίνουν δεκτοί μόνο αφού έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η βασική προϋπόθεση για τους ξένους φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι να έχουν μαθήματα βιολογίας και χημείας στο δίπλωμα λυκείου. Τα αποτελέσματα πρέπει να είναι πάνω από 62% στην αντίστοιχη χώρα. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να λάβουν μέρος σε ένα βασικό τεστ εισαγωγής εξεταζώμενοι στην χημεία και τη βιολογία.

Τι μπορείτε να σπουδάσετε στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας;

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας προσφέρει τρία προγράμματα σπουδών στα αγγλικά – Ιατρική, Οδοντιατρική και Φαρμακευτική.

Η Ιατρική στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας διαρκεί έξι χρόνια και το τελευταίο εξάμηνο είναι για τη συγκέντρωση πρακτικών γνώσεων σε νοσοκομεία εντός και γύρω από την πανεπιστημιούπολη. Τα δίδακτρα είναι 8000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος. Οι φοιτητές αποφοιτούν με μεταπτυχιακό δίπλωμα. Οι διαλέξεις ξεκινούν τον Οκτώβριο και τελειώνουν τον Ιούνιο.

Η Οδοντιατρική στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας διαρκεί πεντέμιση χρόνια. Τα δίδακτρα είναι 8000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος. Οι φοιτητές που σπουδάζουν στην Οδοντιατρική στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας αποκτούν μεταπτυχιακό τίτλο. Επίσης, το ακαδημαϊκό έτος ξεκινάει τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Ιούνιο.

Η Φαρμακευτική στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας διαρκεί πέντε χρόνια. Όσον αφορά τα δίδακτρα, οι φοιτητές πρέπει να πληρώσουν 3000 ευρώ ανά εξάμηνο και να ξεκινήσουν τις διαλέξεις τους τον Οκτώβριο και να ολοκληρώσουν το ακαδημαϊκό τους έτος τον Ιούνιο. Φοιτητές φαρμακείου στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας με μεταπτυχιακό δίπλωμα που ισχύει στην Ευρώπη.

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας 3

Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας – φοιτητικές εστίες και ιδιωτικά διαμερίσματα

Το ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας διαθέτει φοιτητικούς κοιτώνες. Είναι μακριά από το πανεπιστήμιο και βρίσκονται στη γειτονιά Studentski grad. Συνήθως, ένα δωμάτιο σε ένα φοιτητικό κοιτώνα κοστίζει περίπου 50 ευρώ το μήνα. Διαθέτει δύο κρεβάτια, δύο τραπεζάκια και ένα μπάνιο. Η κουζίνα μοιράζεται με ανθρώπους που ζουν στον ίδιο όροφο.

Όταν πρόκειται για ιδιωτικά διαμερίσματα στη Σόφια, οι φοιτητές συχνά αναζητούν μια θέση κοντά στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας. Συνήθως, καθώς υπάρχουν πολλοί διεθνείς φοιτητές και το πανεπιστήμιο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, είναι δύσκολο να βρεθεί ένας χώρος στέγασης σε κοντινή απόσταση από το πανεπιστήμιο. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 200 και 500 ευρώ για ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων. Φυσικά, η τιμή εξαρτάται από τα έπιπλα, τη θέση, το μέγεθος του διαμερίσματος, κλπ. Τα τιμολόγια δεν περιλαμβάνονται στο ενοίκιο. Συνήθως, συνιστάται να χρησιμοποιείτε αξιόπιστους μεσίτες, καθώς συχνά υπάρχουν ψεύτικες αγγελίες στο Διαδίκτυο. Επικοινωνήστε με την Inter HECS – Μελέτη στη Βουλγαρία – θα μοιραστούμε μαζί σας τα στοιχεία επικοινωνίας ενός μεσίτη που θα σας βοηθήσει να βρείτε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα στη Σόφια. Βρείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την εύρεση καταλύματος στη Βουλγαρία!

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας 4

Σπουδαστικά δάνεια και υποτροφίες για το πανεπιστήμιο της Σόφιας

Συνήθως, τα δάνεια φοιτητών για το ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας δεν χορηγούνται. Οι φοιτητές μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους αναζητώντας μερική απασχόληση στη Σόφια. To Anglia Foundation  – Σπουδές στη Βουλγαρία, θα σας βοηθήσει να ψάξετε για δουλειά στη Βουλγαρία, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαμονή σας στη Βουλγαρία.

Υπάρχουν ορισμένες υποτροφίες που διατίθενται στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας. Οι άνθρωποι που είναι πιθανότερο να λάβουν υποτροφία περιλαμβάνουν φοιτητές με καλή βαθμολογία στο απολυτήριο λυκείου και στο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, οι εξωσχολικές δραστηριότητες και ο εθελοντισμός είναι επίσης πτυχές που λαμβάνουν υπόψη οι πανεπιστημιακοί υπάλληλοι κατά την εξέταση κάθε υποψηφιότητας για υποτροφία στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας.

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας 5

Πού βρίσκεται το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας;

Το ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Εθνικό Παλάτι του Πολιτισμού (ΝDK) στη Σόφια . Ο σταθμός του μετρό “National Palace of Culture” απέχει περίπου 10 λεπτά με τα πόδια από το πανεπιστήμιο. H “Vitosha” – ο πεζόδρομος και μία από τις ομορφότερες λεωφόρους της Σόφιας βρίσκεται δίπλα στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας. Αυτή είναι η καρδιά του κέντρου της πόλης. Επίσης, το South park (“Iuzhen park” στα βουλγαρικά) βρίσκεται κοντά στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας το οποίο επιτρέπει στους μαθητές να πάνε για μια βόλτα μετά τις διαλέξεις τους. Υπάρχουν πολλά τραμ και λεωφορεία που έχουν μια στάση κοντά στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας. Ένας από αυτά είναι το τραμ 7 – πηγαίνει κατά μήκος της λεωφόρου Βουλγαρίας, μιας από τις κύριες λεωφόρους στη Σόφια.

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας 6

Πληροφορίες

Σχετικά με σπουδές στο εξωτερικό και άλλες υπηρεσίες

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας 7

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα