fbpx
ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ-BUCURESTI

w.e.b.s.i.t.e.s.4.u

18 Ιουλίου 2023

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Home Σπουδές στην ΕΕ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ-BUCURESTI

ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ-BUCURESTI

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
THE FACULTY OF DENTAL MEDICINE IN UNIVERSITY OF BUCURESTI-CAROL DAVILA

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ
Η αξιολόγηση των υποψηφίων συμπεριλαμβάνει απαιτητική γραπτή εξέταση στη Γλώσσα.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Η Οδοντιατρική Σχολή στο Βουκουρέστι έχει δίδακτρα 8.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος (6 ακαδημαϊκά έτη).

ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 650-800 ευρώ ανά μήνα (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινές ανάγκες).

ΙΣΤΟΡΙΑ
Η Οδοντιατρική Σχολή στη Ρουμανία στο Βουκουρέστι, που το πρώτο νομοθέτημα «περί μαθημάτων πρακτικής άσκησης σε νοσοκομεία και εξετάσεις» για την απόκτηση του τίτλου του Οδοντίατρου εμφανίσθηκε το 1898.
Το 1929 το Συμβούλιο της Ιατρικής Σχολής του Βουκουρεστίου θεσμοθετεί την ειδικότητα της Οδοντιατρικής, ορίζοντας ότι οι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής παρακολουθώντας αντίστοιχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, αποκτούν ειδικότητα στην Οδοντιατρική, στο αντίστοιχο Ινστιτούτο.
Το 1941 η Οδοντιατρική Σχολή του Βουκουρεστίου αυτονομείται, με έδρα στο Νοσοκομείο Colentina, με έδρες γναθοπροσωπικής χειρουργικής, τη θεραπεία του στόματος και των δοντιών, την πρόσθετη Οδοντιατρική.
Η ολοκλήρωση της Οδοντιατρικής Σχολής (Οργάνωση, δομή, προγράμματα) πραγματοποιείται από τους καθηγητές Valerian Popescu (μέλος της Ρουμάνικης Ακαδημίας) και Dan Theodorescu.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ – Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ
Οδοντιατρική στη Ρουμανία, στο Βουκουρέστι (București) που είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας με πληθυσμό 2.150.000 κατοίκους. Με κλίμα ηπειρωτικό βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ρουμανίας, χτισμένο στις όχθες των ποταμών Ντιμπόβιτσα και Κολεντίνα.
Οδοντιατρική στη Ρουμανία, στο Βουκουρέστι στο Βουκουρέστι που αποτελεί την καρδιά της ρουμάνικης οικονομίας (το 1/3 των εθνικών φόρων πληρώνονται από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες εδώ), με εργοστάσια μηχανοκατασκευών, χημικών προϊόντων, μεταλλουργίας, προιόντων ξύλου αλλά και σημαντικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
Οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Βουκουρέστι έχουν το τρίτο μεγαλύτερο δίκτυο στην Ευρώπη (μετρό, λεωφορεία, τραμ, τρόλευ, τρένα και 2 αεροδρόμια).
Η Ελληνική Ακαδημία του Βουκουρεστίου, όπου δίδαξαν δάσκαλοι του Γένους αποτέλεσε το πνευματικό φυτώριο της Βλαχίας και του υπόδουλου Ελληνισμού.
Ιατρική στη Ρουμανία, στο Βουκουρέστι, γνωστό για τις δενδρόφυτες λεωφόρους του, τα κομψά κτίρια Μπελ Επόκ και την φήμη του στα 1900 ως «μικρό Παρίσι», το Παρίσι των Βαλκανίων, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια ξαναζεί.
Οδοντιατρική στη Ρουμανία, στο Βουκουρέστι που τα αξιοθέατά του καλοδιατηρημένα, αναλλοίωτα στον χρόνο σε περιμένουν: το Πάρκο Χερεστράου, το Παλάτι της Βουλής (τέως Παλάτι του Λαού), το Εθνικό Μουσείο Τέχνης ,τα Ανάκτορα Μογκοσοάγια, το Κέντρο Κλασσικής Μουσικής (Athenul roman), το Εθνικό Μουσείο, την ελληνική εκκλησία της Σταυρούπολης, την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Θέατρο, την Φιλαρμονική Ορχήστρα, την Παλιά Αυλή, την Εκκλησία Κρετζουλέσχου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό της Ρουμανίας, την Αψίδα του Θριάμβου, την Σάλα Παλατουλούι, το Μοναστήρι Αντίμι, τον Βοτανικό Κήπο, το Πάρκο Τινερετουλούι, τον Πύργο της Φωτιάς, το Παλάτι Βικτόρια, το Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο, τις Λίμνες Μπανιάσα και Μόρι, το Παλάτι της Δικαιοσύνης, τους Κήπους του Κισμίγιου, το Φεστιβάλ Best Fest κλπ.
Οδοντιατρική στη Ρουμανία, στο Βουκουρέστι που από τις υπαίθριες αγορές μπορείτε να ψωνίσετε εξαιρετικά ντόπια τυριά και μυρωδάτο μέλι, από το «Μουσείο του Αγρότη», μεγάλη ποικιλία από αντικείμενα λαϊκής τέχνης, από τα πολυκαταστήματα, μουσικά CDs με τσιγγάνικα βιολιά, αλλά και ενδιαφέρουσες αντίκες από μικρές γκαλερί.
Από τα πιο κοινά πιάτα φαγητού είναι το μαμαλίγκα (καθημερινό φαγητό με βάση το πλιγούρι), το σαρμάλε (ή αλλιώς λαχανοντολμάδες), τα μιτιτέι (μικρά ψημένα λουκάνικα), το μούσκι τζιομπανέσκ (πλούσιο πιάτο με χοιρινό και τυριά) και οι σαλάτες με λαχανικά τουρσί. Δοκιμάστε σπεσιαλιτέ με κυνήγι και πιπεριές γεμιστές με τυρί. Συνοδέψτε τα με ενδιαφέρουσες ντόπιες ποικιλίες κρασιών ή μπύρες, ή με τα αγαπημένα ποτά των ντόπιων –αποστάγματα- τσούικα και παλίγκα (από δαμάσκηνα ή μήλα).
Το καφέ Κάπσα, το πιο ιστορικό και διάσημο καφέ-ζαχαροπλαστείο του Βουκουρεστίου, που πρωτολειτούργησε το 1891 και ήταν προνομιακός τόπος συνάντησης της αριστοκρατίας, των λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών κύκλων του Βουκουρεστίου. Συγγραφείς, ποιητές, ηθοποιοί, μουσικοί, μονάρχες, πολιτικοί, διπλωμάτες σ συγκαταλέγονταν στους θαμώνες του καφέ Κάπσα ή ένοικοι του ομώνυμου ξενοδοχείου.
Οδοντιατρική στη Ρουμανία, στο Βουκουρέστι με το παλιό ιστορικό κέντρο της πόλης που πλημμυρίζει από πεζόδρομους υπαίθρια καφέ και μπαράκια, παλιά όμορφα κτίρια, εστιατόρια και νεανικές φωνές, κυρίως φοιτητόκοσμο
Σπουδές Οδοντιατρικής στη Ρουμανία στην Οδοντιατρική σχολή Βουκουρεστίου, που βρίσκεται σε μια πόλη με κομψά ξενοδοχεία, ατμοσφαιρικά εστιατόρια, πολύβουα clubs, ανακαινισμένο ιστορικό κέντρο, ενδιαφέροντα μουσεία, εκτενείς δημόσιες συγκοινωνίες και δύο αεροδρόμια. Έτσι το ‘’Παρίσι των Βαλκανίων’’ ξαναζεί.